Missie & werkwijze

Missie & werkwijze

Sport zorgt voor verbinding en plezier en is voor iedereen. Vanuit onze passie voor sport staat een prettige sfeer en aandacht voor iedere sporter centraal.

Jeugd

Kinderen op jonge leeftijd laten bewegen is belangrijk voor de motorische ontwikkeling. Gymnastiek is daar volledig op ingespeeld door op speelse wijze zo veel mogelijk verschillende vormen van bewegen aan te bieden. Bij RSV Renata staat het ontwikkelen op eigen niveau in een speelse omgeving op de voorgrond. Een goede basis voor ieder kind.

Wanneer kinderen wat ouder zijn, kunnen zij zich blijven ontwikkelen in hun sport. Kinderen zijn dol op bewegen. Vanuit plezier in bewegen leren kinderen het snelst. Naast het leren van de sport op zich, helpt het hen zich te ontwikkelen in zaken als doorzettingsvermogen, doelen stellen en samenwerking. Ondanks dat wij individuele sporten bieden, is het samenwerken alom vertegenwoordigt en worden tijdens het sporten vriendschappen voor het leven gesloten.

14543924_114901485642476_7976929155863064066_o

Volwassenen

Bewegen is gezond, dat weet natuurlijk iedereen. En als het sporten dan ook nog eens heel leuk is, is het helemaal makkelijk om in beweging te komen. De gezelligheid binnen de diverse groepen zijn dan ook heel belangrijk. Lekker actief bezig zijn in een prettige sfeer, is hetgeen we nastreven bij alle groepslessen die we als RSV Renata te bieden hebben.

 

Werkwijze

Om lessen te bieden van zo hoog mogelijke kwaliteit, is de assistent-leiding en leiding geschoold via de opleiding KSS 2 en KSS 3 van de KNGU of hebben zij een sportopleiding gevolgd. Leiding blijft bijscholingen volgen nadat zij hun diploma gehaald hebben. Vanuit het belang dat wij hechten aan geschoolde leiding, bieden wij stageplaatsen aan voor studenten van sportopleidingen. Wij zijn er trots op om te kunnen zeggen dat niet alleen de sporters, maar ook de leiding zich blijven ontwikkelen bij RSV Renata.

Jeugdsporters die de ambitie hebben om deel te nemen aan wedstrijdsport, krijgen daartoe de mogelijkheid binnen één van de selectiegroepen. De leiding is er op gericht ieder kind te helpen om zo veel mogelijk uit zichzelf te halen. Het proces van leren is daarbij belangrijker dan het presteren. Wanneer het leerproces zo optimaal mogelijk verloopt, zullen de prestaties vanzelf volgen.